U bent hier

13/02/2018 Stage Aken, dag 3

We hadden een drukke dag voor de boeg vandaag. Vanochtend stonden we weer op om iets na zeven uur. Het ontbijt smaakte ons net zo goed als gisteren. Daarna was de turnzaal vrij, dus daarvan maakten we gebruik! De zwemmers kregen weer samen met hun team de kans om punten te verzamelen voor het 'heldenrace spel'. Ze moesten een parcours afleggen, terwijl ze met gordeltjes aan elkaar verbonden waren. Samenwerken was dus de boodschap, maar niet altijd even evident blijkbaar. Verder moesten ze alle blaadjes van een wc rol nummeren, een woordzoeker invullen, één zwemmer inpakken als mummie, ... In deze laatste opdracht zijn enkel Kim en Erwin geslaagd. Emily meldde met de nodige fierheid dat er 200 blaadjes op een rol zitten! We geloven je of je woord Emily! Na afloop was het tijd voor de eerste training van vandaag. Spannend, want deze werd gegeven door Dr. Iris Komar. Groot en klein kreeg een stevige techniektraining vlinder te verduren. Dit kroop bij velen niet in hun koude kleren. Ze vonden Iris wel heel erg streng. De eerste kwaaltjes doken op. Buikpijn, moe, hoofdpijn, heimwee, ... Wat peptalk hier en daar was nodig. Een middagdutje na een lekkere warme maaltijd was dus welkom. De zwemmers vinden het al helemaal niet meer zo erg als we het aankondigen! Na hun dutje van een uurtje profiteerden we ervan om buiten te gaan spelen. In tegenstelling tot gisteren scheen het zonnetje en was het heel aangenaam buiten. Hevigere spelletjes zoals 'levend lijk', stierengevecht en apentrots kwamen aan bod, maar ook rustigere zoals doktertje knoop mochten zeker niet ontbreken. De frisse buitenlucht deed ons goed en gaf ons energie om de tweede techniektraining van Dr. Iris Komar tegemoet te gaan. De opgedane energie was echter snel verdwenen. Na een uurtje vlindertraining waren de zwemmers zo moe dat we de training vroegtijdig afbraken. Onze twee jongste zwemmertjes, Charlotte en Lore kregen een mooi compliment. Ondanks hun weinige vlinderervaring vond iris (en wij ook) dat ze het super gedaan hebben! Een extra rustmoment werd ingelast. Al maakten niet alle zwemmers daar gebruik van... Als opwarmertje voor de stevige droogtraining die morgenavond gaat volgen, gaven we er zelf al eentje rond vormspanning. Pijlen werden gemaakt en alle spieren in ons lichaam werden opgespannen. Als avondactiviteit stond er een sauna moment gepland. Gezellig... Rustgevend... Ontspannend... Zo met z'n 16 in 1 sauna!
Verder was het ook tijd om eens grondig te douchen, boven op de kamers. Daarna nog rustig wat lezen of een gezelschapsspel en dan bedje in! Hopelijk is het energieniveau tegen morgen terug wat gestegen bij sommigen!
Ah, ja... Wij, trainers kijken al uit naar morgen. Valentijn! We lieten de zwemmers allemaal al een briefje schrijven aan 'hun Valentijntje.' Ik benieuwd wat dat morgen teweeg brengt!

Tags: